Wedstrijdschema
Pauzeer achtergrond Activeer achtergrond

  

Verslag: Heren 1 verliest uit van Cartouche

6-11

Weer verloren. En nog steeds is de sfeer goed, en wordt er hard gelachen en gewerkt. De gretigheid om beter te worden spat er vanaf. Iedere training zijn er gewonden door slidings, snoekduiken, beuken of andere extreme krachtsinspanningen. Spelers die een training niet mee kunnen doen en staan te kijken, vragen vaak aan de coaches of het niveau altijd zo hoog is, en of het er altijd zo goed uit ziet. Er wordt week in week uit, drie keer per week gewerkt aan posties in de cirkel, looplijnen, uitverdedigen, mandekken onder leiding van coach Rutger Klein en assistent Steven van Tijn. Maar ook mentale weerbaarheid, zelfreflectie en coachen komen aan bod onder leiding van groepsdynamicus Donatus Thönen. Het lijkt alsof er harder gewerkt wordt naar mate we meer verliezen. DAT MOET ER TOCH EEN KEER UITKOMEN! Grrrr.

 

Excuse my French, maar het is waanzinnig frustrerend. Zes keer achter elkaar verliezen, niemand maakt dat mee. En dan een uitwedstrijd tegen Cartouche, dat vorig jaar lang meedeed om de play-offs, vorige week 8-1 won en onder leiding staat van een Duits vrouw. En dat was te zien. Ze hebben geen moment het spel proberen te maken. Na een gelukkige 1-0 tegen, bleven we minstends gelijkwaardig en speelden we een goede eerste helft. Een aantal typische Enno Massaro tip ins op de buik, meerdere vloeiende aanvallen. Het mocht niet baten. Na rust waren we een minuut of tien niet aanwezig op het veld, en counterde en scoopte Cartouche zich naar de 2-0 en 3-0. Messscherp en effectief, waarschijnlijk wat een topploeg van ons onderscheid op dit moment. Gelukkig rechtten we onze rug, zijn we niet in elkaar gezakt zoals één keer dit seizoen gebeurde tegen Qui Vive, daar hebben we wijze lessen uit getrokken. We haakten weer aan op het niveau van Cartouche en probeerden uit alle macht de eer te redden. Tevergeefs, de zevende verliespartij op rij. Auw.

 

Verslagenheid alom, ik kon persoonlijk het eerste uur na de wedstrijd nauwelijks woorden uit mijn mond krijgen. Maar het is ongelooflijk, de trainingsweek was opnieuw zoals ik hierboven beschreef. En daar gaan we zondag voor uitbetaald worden, mark my words. We spelen tegen een directe concurrent, Ring Pass uit Delft. Die gaan we een poepie laten ruiken, als mijn gevoel me niet bedriegt. Komt U ons aanmoedigen? Heel graag!

 

Gijs Kist

LISA-archief

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Wilt u reageren op dit nieuwsbericht dat kan door hieronder uw reactie + gegevens achter te laten.