Wedstrijdschema
Pauzeer achtergrond Activeer achtergrond

4-2 overwinning Heren 1!

6-6


Op een druk en gezellig sportpark Mariƫnweide ontving ons aller Heren 1 gisteren de heren van MHC Oss. Met good old Robert Bos als spreekstalmeester, vele bekende gezichten en heel erg veel jeugdleden was de sfeer bij aanvang als opperbest.

Gedragen door het publiek zocht Rood-Wit de aanval en daaruit kwamen, naast een aantal veld kansen ook vroeg in de wedstrijd 4 strafcorners voor Rood-Wit. Door uitstekend keeperswerk van de keeper van Oss bleef een doelpunt echter uit. Uit een van de spaarzame cirkel penetraties van Oss volgde wel meteen een doelpunt. Tot de rust golfde de wedstrijd heen en weer, maar het overwicht bleef voor Rood-Wit.

Na de thee moest Rood-Wit weer een domper verwerken, amper begonnen aan de tweede helft lag de 0-2 al in het Aerdenhoutse doel. De ploeg van Willem Slinger raakte desondanks niet van slag en bleef verzorgt en aanvallend hockeyen. Opnieuw mocht Rood-Wit een aantal strafcorners nemen en deze keer leverde dat wel succes op. Jos Douwma scoorde direct uit een strafcorner de 1-2 en Frank van der Hulst pikte handig een mislukte strafcorner op en sloeg de bal alsnog droog achter de goalie van Oss.

Publiek en spelers voelde dat er meer in zat op deze prachtige woensdagavond. De mooiste goal van de avond kwam op naam van A-junior Lennaert Braat, die niet alleen de winnende scoorde, maar dat ook nog eens heel erg stijlvol deed. Na eerst een verdediger af te schudden kwam hij 1 op 1 tegenover de keeper en bleef uitermate cool. De ontlading op Rood-Wit was enorm. Tom van der Putte zorgde even later ook nog voor de definitieve winst door de 4-2 te scoren.

Het bleef vervolgens nog lang gezellig op Rood-Wit, waarbij de hoop door de bezoekers werd uitgesproken dat we in de (nabije) toekomst nog maar veel van dit soort prachtige en spannende wedstrijden mogen meemaken!

HD1