Wedstrijdschema
Pauzeer achtergrond Activeer achtergrond

  

Rood-Wit zoekt Technisch Manager

18-11

Vacature: Technisch Manager Jeugd Rood-Wit

A.M.H.C. Rood-Wit is de op vier-na-oudste hockeyclub van Nederland. Gelegen op een van de mooiste complexen van ons land, met een prachtig clubhuis, is A.M.H.C. Rood-Wit een bloeiende familieclub met ruim 1.600 leden. Rood-Wit heeft een rijke jeugdafdeling, en de ambitie om zowel met heren 1 als dames 1 landelijk tophockey te spelen. Om deze ambitie te verwezenlijken hebben wij veel aandacht voor onze gehele jeugdopleiding.

Daarnaast heeft Rood-Wit senioren, veteranen en veterinnen van alle niveaus. Op zondagochtend is er ook ruimte voor de zesjarige Tumtummetjes om hun eigen sportief en leerzaam hockeyfeestje te beleven.

Rood-Wit is een familieclub waarbij er aandacht is voor gezinnen, de derde helft maar waar ook tophockey wordt gespeeld door zowel de jeugd als door heren en dames 1. Het is een ambitieuze club die grotendeels draait op vrijwilligers.

Zoals gezegd heeft Rood-Wit een rijke jeugdafdeling bestaande uit 49 juniorenteams (O12 en ouder) en 44 teams jongste jeugdteams (Tumtum t/m O10). De afgelopen jaren heeft onze jeugd zich sterk ontwikkeld met als gevolg dat alle jeugdteams structureel op een hoog niveau spelen en onze selectieteams op landelijk niveau uitkomen.

Profiel Technisch Manager Jeugd
Rood-Wit is op zoek naar een nieuwe Technisch Manager Jeugd, een rol waarin je je primair richt op het bijdragen aan een cultuur van plezier en persoonlijke ontwikkeling van al onze jeugdleden en het verder professionaliseren van het hockey technisch beleid.

Als Technisch Manager zorg je daarbij voor een goede communicatie binnen de club met verschillende belanghebbenden zoals trainers, coaches, ouders en bestuur. Je bent als Technisch Manager zichtbaar, je stimuleert, motiveert en geeft leiding aan de trainersgroep.

Jouw verantwoordelijkheden
Je bent (eind)verantwoordelijk voor de uitvoering van het technisch beleid, hierbij ondersteund door het bestuur en de diverse commissies. Je blijft het opleidingsplan vernieuwen en implementeert de laatste ontwikkelingen op hockey-gebied.

Ook zorg je voor een stuk organisatie rondom het hockeyseizoen (inclusief zaal), o.a. door het opstellen van trainingsschema’s, organiseren van coachavonden en communicatie richting leden en ouders.

Daarnaast verwachten we dat je trainers, coaches en coördinatoren werft, opleidt en begeleidt. Samen met de HR-manager en het verantwoordelijke bestuurslid beheer je ook de begroting van de technische staf en voer je onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden.

Tot slot ben je ook veel zelf op het veld te vinden als trainer en, indien nodig, als coach van 1 van onze jeugd-selectieteams.

Positie binnen de organisatie
De technische staf bestaat uit de Technisch Manager als eindverantwoordelijke en 4 coördinatoren, ieder met hun eigen verantwoordelijkheidsgebied.

In samenspraak met het bestuur bepaal je de hockey doelstellingen/aandachtsgebieden waarbij je in de uitvoering ondersteund wordt door de technische staf en Categorieleiding en Technische commissie.

Samen met de technische staf ben jij het aanspreekpunt voor spelers, trainers en coaches voor alles wat op het veld gebeurt en gedurende het hockeyseizoen aan bod komt.

Daarnaast heb je vanuit je organisatorische rol regelmatig contact met de verenigingsmanager en HR-manager.

Wie ben jij?
Je bent een hockeyer in hart en nieren en een echte teamspeler, maar je bent ook geïnteresseerd in wat je van andere sporten kunt leren en blijft op de hoogte van de ontwikkeling van diverse trainingsmethodieken.

Je bent een coachend leider, communicatief zeer vaardig en kunt goed plannen, organiseren en delegeren.

Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en je hebt je verder ontwikkeld op hockey-technisch gebied middels vakgerichte KNHB opleidingen/ cursussen.  Eerdere ervaring als technisch eindverantwoordelijke binnen een jeugdafdeling en praktische coachervaring zijn een pre.

We zoeken iemand die beleidsmatig, organisatorisch en hockey-technisch zijn mannetje of vrouwtje staat, en die zich zowel op als naast het hockeyveld als een vis in het water voelt.

Flexibiliteit in deze functie is essentieel, doordeweekse aanwezigheid op het veld tijdens trainingen en op zaterdag is een must.

Wat bieden wij?
Je komt te werken bij een van de mooiste en leukste clubs van Nederland met een van de beste jeugdopleidingen in Noord-Holland.

De technische staf waar je mee zult samenwerken is over het algemeen jong, enthousiast, ambitieus, maar soms ook nog relatief onervaren.

De nieuwe Technisch Manager Jeugd start uiterlijk per 1 juni 2024 met de voorbereidingen op het seizoen ‘24/’25 (eventueel eerder in overleg).

Wij bieden aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en stemmen in overleg met jou het aantal uren en de verdeling daarvan af.

Solliciteren?
Je sollicitatie met CV kun je sturen naar [email protected]. Mocht je verdere vragen hebben over bijvoorbeeld het functieprofiel neem dan contact op met Ted Schopman, bestuurslid oudste jeugd via 06-52687876.

Algemeen